Vlada Crne Gore traži smanjenje plata poslanicima

Dodajte komentar

Crnogorska Vlada zatražila je od Skupštine da smanji plate poslanicima za sedam odsto, kao što je učinjeno sa ministarskim zaradama kroz paket mjera štednje koje su pratile ovogodišnji rebalans budžeta.

Crnogorski ministar finansija Radoje Žugić rekao je danas na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da je paketom novih mjera štednje predviđeno smanjene plata i menadžmentima regulatornih agencija i preduzeća u kojima država ima većinsko vlasništvo.

Crnogorska Vlada će u okviru mjera štednje zamrznuti penzije na postojećem nivou, ali je planirano da se penzionerima sa najmanjim primanjima pruži jednokratna i pomoć u rješavanju stambenih pitanja.

„Paket mjera štednje važiće za narednu godinu, nakon čega ćemo napraviti analizu i odlučiti hoće li one ostati ili ćemo ih ukinuti“, rekao je Žugić.

On je obećao da neće biti otpuštanja zaposlenih iz državne administracije i da im neće biti smanjivane zarade, već će se uštede napraviti preraspodjelom poslova.

Odbor je završio raspravu o budžetu za narednu godinu o kome će se sutra izjasniti. Budžet je projektovan na 1,2 milijarde evra sa deficitom od 95,3 miliona i novim zaduženjima do 250 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *