Propala licitacija za Preradu

Dodajte komentar

Do prodaje dijela imovine Prerade na osnovu sudskih presuda nije došlo jer se niko nije prijavio na oglas, kazao je „Danu” advokat radnika pogona Kombinata aluminijuma Radoš Kastratović.

– S obzirom da se niko nije prijavio na javnoj licitaciji, iako je cijena smanjena na 300 hiljada eura, više se neće raspisivati oglasi za prodaju imovine, već će se prodaja vršiti neposrednom pogodbom – naveo je Kastratović.

Bivši i sadašnji radnici Prerade, njih 400, traže da im se isplati oko 1,5 miliona eura na osnovu sudskih presuda, neisplaćenih plata, doprinosa, jubilarnih nagrada, zimnica i sindikalnih članarina. Na osnovu dvije sudske presude bivšim radnicima se duguje oko 700 hiljada, a isto toliko je dug prema 30 radnika koji su ljetos prešli iz Prerade u KAP.

Dosad su bile dvije prodaje imovine Prerade. Prodajom je trebalo do 31. oktobra da se namire radnici koji su ljetos prešli u KAP. Međutim, oglas za prodaju dijela imovine po tom osnovu nije ni raspisivan. Krajem jula i sadašnji i bivši radnici protestovali su više od deset dana ispred kapije KAP-a tražeći da im se isplate sudske presude i dug prema 20 zaposlenih koji nijesu primali platu od jula 2011. godine, piše DAN.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *