Bivši i sadašnji rukovodioci CKB-a u pritvoru

1 komentar

U Podgorici je jutros počelo privođenje specijalnom tužiocu za organizovani kriminal više lica iz bivšeg i sadašnjeg menadžmena Crnogorske komercijalne banke CKB, rečeno je Pobjedi u Tužilaštvu.

Poslije 10 sati tužiocu će biti privedeni svi osim Milke Ljumović koja nije dostupna i van zemlje je”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Navodno Ljumović je trenutno u Italiji.

Tužilaštvo će ispitati Velišu Radunovića, Dubravku Pavićević, Goricu Vujisić, Jelicu Petričević i Bosu Tatar.

Njima je određen pritvor od 48 sati.

Iz Uprave policije je potvrđeno da su uhapsili pet osoba iz Podgorice zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, te da je ejdna osoba nedostupna vcrnogorskim organima.

Radunović, Pavićević, Vujisić, Šetričević i Tatar Tužilaštvo ispituje po “prijavi CKB zbog zloupotreba kojima je banci nanijeta šteta u ovom trenutku preko pet miliona eura“.

Podsjećamo, početkom septembra Dnevne novine su objavile da je Mađarski OTP podnio Tužilaštvu prijavu protiv bivših funkcionerki Crnogorske komercijalne banke CKB Milke Ljumović i Bose Tatar, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prijava je, takođe, podnijeta i protiv Branke Vučinić, šefa računovodstva u toj banci.

Ljumović i Tatar su tada saopštile nijesu upoznate sa navodnim prijavama koje je mađarski OTP podnio Tužilaštvu, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Istragom je obuhvaćeno više osoba, a među njima su i Boris Ljumović, sin Milke Ljumović.

Navodno oni se sumnjiče du su pronevjerili nekoliko miliona eura.

Navodno za mađarski OTP, koji je od 2006. godine upravljao CKB-om, najvećom crnogorskom bankom, sporan period dok su Ljumović i Tatar bile na rukovodećim mjestima.

Kako su mediji pisali, sporan je način na koji su “isparili” depoziti, ali i način na koji su pojedini krediti odobravani. Sve je to štetilo poslovanju banke, a OTP je dugo razmišljao da li da cijeli slučaj da procesuira.

CKB: Istraga nema uticaja na rad banke

Iz CKB-a je danas saopšteno da istraga koju sprovodi Tužilaštvo nema uticaja na rad, te da se rad odvija neometano.

“Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica, member of OTP Group, posluje u skladu sa zakonima Crne Gore i najboljom međunarodnom praksom štiteći interese svojih klijenata i vlasnika, OTP Grupe. Tokom internih kontrola u banci, utvrđene su određene nepravilnosti u radu koje se odnose na raniji period i iste su prijavljene nadležnim državnim institucijama”, saopšteno je iz CKB-a.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Da li ovo ima kakve veze sa današnjim uvođenjem stečaja u Vektru?
    Možda je Brković nazvao Ranku Čarapić i “zamolio” je da uleti malo u CKB, da im pokaže kome će oni da uvode stečaj…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *