Franović za četiri godine zaradio 200.000 eura

Dodajte komentar

Predsjednik Borda direktora Željezničke infrastrukture u ostavci Zarija Franović je za četiri godine, od kada je u toj firmi, ukupno zaradio više od 200.000 eura, nezvanično saznaju Dnevne novine.

U toj kompaniji najavljeno je formiranje radne grupa koja će ispitati poslovanje firme u četiri godine. 

Prema informacijama Dnevnih novina, od kada je 2008. godine došao na čelo firme, Franović je ukupno isplaćeno za zarade, bonuse i razne naknade za članstvo u radnim tijelima uzeo više od 200.000 eura. Kada se taj iznosi podijeli na četiri godine, dolazi se do podataka da je godišnje do bijao 50.000 eura.

Podaci govore da je Franović sebi isplaćivao naknade za članstvo u više radnih tijela iako je Vlada propisala da se može dobiti naknada samo za jednu komisiju.

Mora se podsjetiti da se Željeznička infrastruktura dobrim dijelom finansirala iz budžeta (nekih oko osam miliona eura godišnje), kao i iz kredita raznih banaka, za koji je garant uvijek bila država. Svi ti prihodi Franovića biće provjereni, jer je najavljeno da će se unutar firme formirati Komisija koja će ispitati poslovanje u posljednje četiri godine.

Podsjećamo da je Franović tokom ljeta sebi kao bonus i razne naknade isplatio više od 13.000 eura. Ministarstvo finansija pozvalo je sve direktore da vrate bonuse jer na njih ni jesu imali pravo.

Na posao se juče poslije nekoliko mjeseci pojavio sin Zarije Franovića, Miloš koji je zaposlen kao pomoćnik finansijskog direktora. Upravo njegov dolazak poklopio se sa inicijativom dijela zaposlenih da se organizuje potpisivanje peticije za ostanak Franovića.

Sa druge strane, izvršni direktor Branislav Filipović pokrenuo je postupak za razrješenje finansijske direktorice koja se smatra glavnim saradnikom Zarije Franovića. Sva ta konfuzija loše utiče na radnu atmosferu, pa je nekoliko zaposlenih Dnevnim novinama, saopštilo da im se čini da je firma u “blokadi”, kao i da jedva čekaju rješenje.

Događajima unutar Željezničke infrastrukture bavila se prethodnih dana i Demokratska partija socijalista čiji su Franović i Filipović članovi. Prema saznanjima Dnevnih novina, oni su u utorak imali sastanak sa političkim direktorom DPS-a Tarzanom Milošević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *