Nema kupca za tri hotela HTP Onogošt

Dodajte komentar

Za kupovinu imovine nikšićkog HTP-a „Onogošt” ni na peti oglas, za koji je prijavljivanje završeno juče, nije bilo zainteresovanih kupaca, rekao je Dragan Smolović, stečajni upravnik. Na prodaju, po ukupnoj početnoj cijeni od 26,5 miliona eura, bili su ponuđeni hoteli u Nikšiću, Sutomoru i Risnu i kafana i Šavniku. Smolović je naglasio da stečajna uprava trenutno priprema novi oglas koji će biti objavljen tokom ovog mjeseca, a cijena objekata, shodno zakonu, biće dodatno smanjena.
U iščekivanju kupca, radnici HTP-a i dalje strahuju za svoja radna mjesta, a prema novoj odluci Privrednog suda na radnim mjestima ostaće do 31. decembra. Ukoliko do tada ne postignu dogovor sa resornim ministarstvima o socijalnom programu, svih 82 zaposlena za stalno i desetak koji već godinama rade po ugovoru, moraće na Biro rada bez otpremnine. Predsjednica Sindikata HTP-a Zorka Niković juče je kazala da su prije tri dana imali razgovore na tu temu sa nadležnim u Podgorici, a konkretan dogovor očekuje naredne sedmice. Predlog Sindikata da se stalnim radnicima isplate otpremnine od 6 do 12.560 eura, u zavisnosti od godina staža, još uvijek nema zeleno svijetlo, a novac bi bio obezbijeđen od milion i 30.000 eura kojih se Vlada odrekla 2009. godine na ime duga firme za poreze i doprinose, a kako bi pomogla realizaciju plana lične uprave u stečaju. Pošto je plan bio neuspješan, tvrde u Sindikatu, te pare su ostale kod Poreske uprave.
Privredni sud u martu ove godine oduzeo je pravo upravljanja podgoričkom HLT fondu, i u HTP uveden je klasični stečaj, a potraživanja su oko 2,5 miliona eura.
Stečajna uprava zaposlenima je oktobarsku platu isplatila za upola manju i to od novca zarađenog tokom ljetne sezone, a zaposleni očekuju ovih dana da će dobiti platu za novembar, takođe umanjenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *