A2A u Crnoj Gori izgubila 70 miliona eura

Dodajte komentar

Elektoroprivreda Crne Gore saopštila je da je njen uticaj na gubitak kompanije A2A u 2011. godini iznosio 70 miliona eura.

U reagovanju EPCG, nakon TV emisije emitovane na italijanskoj televiziji RAI 3, koja je bila posvećena dokapitalizaciji elektroenergetske kompanije EPCG od strane A2A u kojem se navodi da je” A2A u 2011. godini imala neto gubitak u iznosu od 916 miliona eura i taj rezultat se dovodi u vezu sa gubicima EPCG”.

“Uticaj EPCG-a na gubitak A2A u 2011. godini iznosio je 70 miliona eura (41 milion za otpise i 29 miliona eura za rezultat poslovanja)”, saopšteno je iz EPCG, prenosi Dan i CdM.

Iz EPCG su objasnili da bilans poslovanja za 2011. godinu pokazuje da je A2A završila godinu sa neto gubitkom u iznosu od 420 miliona eura. Dodaju da iznos od 916 miliona eura uključuje takođe i gubitke koji su u nadležnosti trećih lica u iznosu od 496 miliona eura.

“Gubici su uglavnom nastali zbog jednokratnih otpisa koji se odnose na umanjenje vrijednosti ulaganja u Edison i Edipower, kompanije koje su pogođene oštrim padom potražnje za električnom energijom i plinom u Italiji”, objasnili su iz EPCG.

Dodaju da je A2A, bez tih navedenih vanrednih efekata i jednokratnih otpisa, završila 2011. godinu sa dobiti od 168 miliona eura, i pored veoma negativnog makroekonomskog i sek torskog okruženja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *