Hrvatska pošta ulazi u biznis s otkupom zlata

Dodajte komentar

Hrvatska pošta ulazi u trenutno najunosniji legalni biznis u Hrvatskoj – otkup zlata.

Nova usluga trebala bi biti predstavljena sljedeće sedmice, a prema prvim informacijama, u prvoj fazi zlato će se otkupljivati u 30 poštanskih predstavništava, a u slučaju pozitivnih poslovnih pokazatelja otkup bi se obavljao u čak dvije stotine njih, piše Poslovni dnevnik.

Cilj uvođenja nove usluge otkupa zlata jeste povećati prihode uz postojeći angažman radnika i infrastrukture te se pozicionirati kao novi kanal na tržištu otkupa zlata. Usto, cilj je privući veći broj klijenata u poštanske kancelarije. Nova je usluga, kažu u Hrvatskoj pošti za Poslovni dnevnik, odgovor na potrebe i navike njihovih korisnika, ali i na aktuelne tržišne trendove, piše Poslovni dnevnik.

– Tržište otkupa zlata u Hrvatskoj, ali i cijeloj Evropi, bilježi velik rast, ali i potencijal za nove prihode. Trenutno je Hrvatska pošta u fazi ugovaranja i pripreme pilot-projekta koji će u sljedećem razdoblju zaživjeti u određenom broju poštanskih kancelarija te će se, zavisno o uspješnosti, projekt širiti i u druge pošte. Tom uslugom Hrvatska pošta svakako želi ostvariti nove prihode, ali prije svega, osigurati i posao te očuvati sigurna radna mjesta-, stoji u odgovoru kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *