Sveti Stefan: Grcima produžen zakup, smanjena zakupnina

Dodajte komentar

Grčkoj kompaniji Adriatic Propertis biće za 12 godina produžen zakup ljetovališta Sveti Stefan i Miločer, kao i zakup hotela Kraljičina plaža.

Dnevne novine saznaju da je istovremeno prihvaćen i njihov zahtjev da im se za 30 odsto umanji cijena zakupa. 

Tako da će zagarantovana godišnja zakupnina umjesto 2,1 miliona eura biti smanjena na 1,47 miliona eura. Dogovoreno je da Adriatic Propertis u roku od godinu, od potpisivanja izmijenjenog ugovora, plati više od 2,8 miliona eura za postojeći zakup i poreze.

Vlada se obezbijedila tako što može jednostrano raskinuti ugovor sa grčkom firmom ukoliko ne budu poštovali rokove plaćanja obaveza, bez bilo kakvih posljedica za državu, što znači da je grčkoj kompaniji onemogućena arbitraža.

Nakon više od godinu riješen je “ugovorni” spor između Vlade, Budvanske rivijere i grčke firme Adriatic Propertis, zakupca Svetog Stefana.

“Reklo bi se napravljen je džentlmenski dogovor. Time je riješeno pitanje duga koje ima Adriatic Propertis, a izašlo se i u susret grčkoj firmi jer je zbog kašnjenja države imale troškove. Tako će biti potpisani aneksi ugovora koji su zaključeni prije pet godina“, navode Dnevne novine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *