Hipotekarna banka: Profit 1,8 miliona eura

Dodajte komentar

Hipotekarna banka zabilježila je na kraju trećeg kvartala neto dobit od 1,8 miliona eura, što je skoro 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Izvršni direktor banke za finansije i informatiku Aleksandar Mitrović saopštio je da kompanija bilježi rast po svim pokazateljima poslovanja, da je bilansna suma u odnosu na kraj prošle godine porasla za deset odsto, kreditni portfolio je veći za dva odsto, dok su depoziti porasli 15 odsto.

On je podsjetio da je Hipotekarna banka nedavno zaključila ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kreditnoj liniji vrijednoj pet miliona eura, namijenjenoj finansiranju projekata malih i srednjih preduzeća. Naglašeno je da oni koji imaju kvalitetne i profitabilne projekte mogu doći u najbližu poslovnicu da ih predstave, kako bi dobili kredit po povoljnim uslovima, prenosi sajt Pobjede.

Mitrović je naveo da je premium karticu Hipotekarne banke u prethodnih godinu koristilo više od devet hiljada klijenata, kojima su na taj način omogućeni popusti od tri do 30 odsto, kao i kupovina na rate. Korisnici premium karticom imaju mogućnost kupovine na rate, da bez provizije plaćaju telefonske račune i bez naknade podižu gotovinu na bankomatima Hipotekarne banke.

Hipotekarna banka nudi klijentima i mogućnost štednje uz jedinstven bankarski proizvod u Crnoj Gori – „Aktiviraj sitniš“. Na taj način je omogućena štednja pri svakoj kupovini.

Banka je u septembru otvorila novu poslovnicu u Donjoj Gorici  i najavila da će 20. decembra biti otvorena još jedna u Danilovgradu, koja će biti prva Co-brend filijala u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *