Uskoro u Srbiji moguća štednja u rubljama

Dodajte komentar

„Volksbanka“ u Srbiji, članica „Sberbank grupe“, saopštila je da je prateći potrebe svojih klijenata pripremila niz proizvoda vezanih za rusku rublju.

„Niz srpskih kompanija je ispoljio interesovanje za korišćenje instrumenata vezanih za rusku rublju i ‘Volksbanka’ po prvi put u Srbiji nudi mogućnost obavljanja finansijskih transakcija u rubljama“, izjavio je direktor za saradnju sa klijentima iz Rusije i ZND Grigori Černenko.

„Klijentima je ponuđena kupoprodaja deviza i mjenjački poslovi, otvaranje računa u rubljama, obavljanje transakcija u međunarodnom platnom prometu kao i uskoro mogućnost oročenja u ruskoj valuti što bi prije svega, moglo zanimati ruske uvoznike srpskih proizvoda i srpske uvoznike ruskih proizvoda“.

„Na ovaj način, uvozno – izvoznim kompanijama iz obje zemlje omogućićemo olakšanu trgovinu i uštedu jer dodatne provizije za konverziju u druge valute više neće biti potrebne“, kaže Černenko.

„Što se fizičkih lica tiče, desetine hiljada Srba koji rade u Rusiji i koji primaju plate u rubljama osjetiće prednost mogućnosti da direktno mijenjaju rublje za srpske dinare. Od sada neće morati da kupuju treću valutu kako bi novac mogli poslati u domovinu. Uključivanje rublje na listu valuta kojima se trguje na deviznom tržistu omogućava obavljanje finansijskih transakcija u ovoj valuti, čime se olakšava i dodatno unapređuje saradnja u privredi i finansijskom sektoru“, naveo je Černenko.

„Na taj način je uvažena činjenica postojanja visokog učešća Ruske Federacije u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmjeni Srbije, posebnih odnosa o bescarinskoj trgovini, kao i značajnih investicija velikih ruskih kompanija u Srbiji“, zaključio je Černenko. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *