Luka Bar: Plate manje za petinu, a direktorima bonusi

Dodajte komentar

Zaposlenima u Luci Bar novembarska plata biće smanjena 20 odsto, saznaju Dnevne novine, a kao razlog se navodi poslovni gubitak koji kompanija ima u devet mjeseci.

Međutim, prije samo nekoliko mjeseci dio najuže uprave dodijelio je sebi bonuse. Predrag Ivanović, predsjednik borda direktora Luke Bar bonuse objašnjava ostvarenim profitom u prošloj godini. Iz Sindikata Luke Bar potvrđuju da im je najavljeno smanjenje plate, kao i da će o narednim smanjenjima razgovarati sa upravom.

“Objašnjeno nam je da će naredna plata biti niža za dvadeset odsto, usljed manjeg pretovara. Kada su u pitanju menadžmentski bonusi, to je informacija za koju smo čuli ali nemamo zvaničnu potvrdu”, kazao je za Dnevne novine predstavnik Sindikata Luke Bar Savo Nikotić.

Predsjednik borda direktora Luke Bar Predrag Ivanović kazao je za Dnevne novine da je Odluka uslijedila uz saglasnost Sindikata, te da će nakon ovog sniženja, za svako naredno, odluka biti ponovo razmatrana. Ivanović ne negira da je menadžment dobio bonuse.

“Bonusi se odnose na poslovanje za prošlu godinu i dodijeljeni su nekolicini menadžera u skladu sa odlukom skupštine akcionara”, tvrdi Ivanović.

Među radnicima ovakvo postupanje menadžmenta različito komentarišu, ali nezadovoljstvo je očigledno. Smatraju da se smanjenje plate moglo izbjeći ako se otpuste oni radnici koji su primljeni usljed povećanog obima posla tokom i nakon ljeta. (CdM.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *