Radnici HTP Onogošt otkazali protest ispred Vlade

Dodajte komentar

Protest radnika nikšićkog HTP „Onogošt”, koji je najavljen za ponedjeljak pred zgradom Vlade u Podgorici, otkazan je jer su sindikalci te firme održali sastanak sa nadležnim i dobili obećanja da će se njihov problem riješiti, kazala je juče Zorka Niković, predsjednica Sindikata HTP-a. Nikšićki hotelijeri su namjeravali da protestuju pred Vladom jer ni nakon više mjeseci pregovora nijesu uspjeli riješiti socijalni program.

– Na sastanku, kojem su, osim predstavnika Sindikata, prisustvovali i nadležni iz resornih ministarstava i Privrednog suda, prihvaćen je naš predlog da se radni odnos za 82 stalno zaposlena ne prekida do 31. decembra. Taj period ćemo iskoristiti za pregovore o socijalnom, a, koliko sam shvatila, ima dobre volje da nam se pomogne kako na Biro rada ne bismo otišli bez otpremnina – rekla je Nikovićeva.

HTP je u klasičnom stečaju od marta ove godine, a zbog ljetnje sezone Privredni sud je dozvolio da njihovi objekti rade. Međutim, pošto je sezona završena, hoteli „Nikšić” u Sutomoru i „Teuta” u Risnu su zatvoreni. Trenutno radi jedino njihov hotel u Nikšiću, ali je Privredni sud ranije donio odluku da se i taj objekat zatvori 30. novembra i svim radnicima prekine radni odnos. Sindikat je krajem oktobra resornim ministarstvima i Privrednom sudu predložio da se za 82 stalna radnika HTP-a isplate otpremnine koje bi se kretale od šest do 12 hiljada eura. Novac bi bio obezbijeđen od milion i 30.000 eura, kojih se Vlada prije tri godine odrekla a koje je HTP dugovao za poreze i doprinose radnicima.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *