Olakšice za firme koje plaćaju životno osiguranje

Dodajte komentar

Grupacija osiguravajućih društava za životno osiguranje pokrenuće na nekoj od narednih sjednica inicijativu da Ministarstvo finansija omogući poreske olakšice preduzećima koja zaposlenima plaćaju životno osiguranje, zaključeno je na sjednici grupacija u Privrednoj komori.

U saopštenju PKCG se navodi da je grupacija usvojila izvještaj o stanju na tržištu osiguranja u drugom kvartalu ove godine, koji pokazuje nastavak trenda pozitivnih rezultata u toj oblasti. Na sjednici je za novog predsjednika grupacije jednoglasno izabran Slobodan Manojlović iz Atlas lajfa, koji je na toj dužnosti zamijenio Zorana Mihailovića, koji je prešao na novi posao van osiguranja.

Predstavnik Agencije za nadzor osiguranja Lidija Jauković, predstavljajući polugodišnji izvještaj, navela je da je bruto premija na nivou tržišta u Crnoj Gori na kraju drugog tromjesečja iznosila 34,06 miliona eura, što je oko pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Ona je dodala da Grave osiguranje ima najveće učešće u tome sa 48,71 odsto u bruto fakturisanoj premiji životnih osiguranja. Prema riječima Jaukovićeve, u prvoj polovini godine došlo je i do promjene broja osiguravajućih društava, pa ih sada ima 11, kao i do prenosa portfelja sa Delta đenerali na Unika životno osiguranje.

Osiguravajuća društva životnog osiguranja u Crnoj Gori su dominantno stranog vlasništva, a njihov ukupni akcijski kapital je polovinom godine iznosio 44,9 miliona eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *