Lovćen osiguranje počelo obradu zahtjeva povrijeđenih u željezničkoj nesreći

Dodajte komentar

Lovćen osiguranje je saopštilo da je počelo obradu odštetnih zahtjeva putnika povrijeđenih u željezničkoj nesreći 13. novembra prilikom sudara putničkog voza koji je saobraćao na relaciji Podgorica–Bijelo Polje i radne mašine.

Visina naknade za svakog putnika utvrdjuje se, kako su naveli iz ove osiguravajuće kuće, u zavisnosti od težine tjelesnih povreda koje je imao a koje su uticale na trajno (doživotno) umanjenje opšte životne aktivnosti .

– Za slučaj smrti putnika osigurana suma je 8.000 eura za slučaj trajnog gubitka opšte radne sposobnosti (invaliditeta) putnika 16.000 eura, za slučaj prolazne nesposobnosti za rad, na ime naknade na gubitak zarade stvarnih i nužnih troškova liječenja putnika 4.000 eura – objašnjavaju iz  Lovćen osiguranja.

Procenat invaliditeta, podsjećaju iz ove osiguravajuće kuće, utvrdjuje ljekarska komisija osiguravača na osnovu medicinske dokumentacije koju dostavi svaki putnik pojedinačno.

–  Kako su putnici pretrpjeli različite tjelesne povrede iznosi naknade biće različiti za svakog od njih. Primjera radi, ukoliko je, za nekog putnika, na osnovu medicinske dokumentacije utvrdjen procenat invaliditeta od 10%, iznos naknade bi bio 10% od zakonom definisane sume za invaliditet i iznosio bi 1.600 eura – saopštili su iz Lovćen osiguranja.

Iz Lovćen osiguranja podsjećaju da su po osnovu obaveznog osiguranja putnika za željezničku nesreću koja se dogodila 23. januara 2006. godine isplatili 452.803 eura. Oni objašnjavaju da u ovaj iznos nijesu uključene naknade po drugim vidovima osiguranja koje su nastradili i povrijedjeni putnici imali u Lovćen osiguranju.

Povrijeđeni putnici su pozvani da se jave najbližem Info centru, filijali ili poslovnici Lovćen osiguranja, a koje se nalaze u svakom gradu u Crnoj Gori, u cilju ostvarivanja materijalne nadoknade, u skladu sa uslovima ugovorenog osiguranja. Time je započeo postupak prijavljivanja i dostave dokumentacije od strane povrijeđenih putnika ovog voza Lovćen osiguranju. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *