Daido Metal: Profitirali 677 hiljada

Dodajte komentar

Kotorska kompanija Daido metal završila je treći kvartal sa neto profitom od 677,4 hiljade eura, za razliku od istog perioda prošle godine, kada je zabilježen gubitak od 847,39 hiljada, pokazuje izvještaj o poslovanju objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

Poslovni prihod preduzeća na kraju septembra bio je 7,15 miliona, za 30,7 odsto više nego u uporednom periodu, dok su poslovni rashodi porasli 9,6 odsto na 6,72 miliona eura.

Troškovi materijala bili su 3,86 miliona, dok su troškovi za naknade, zarade i ostale lične rashode iznosili 1,58 miliona, dok je na amortizaciju i rezervisanja utrošeno 496,9 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi bili su 778,76 hiljada eura.
U napomenama finansijskih iskaza kompanije za treći kvartal se navodi da visok rast prodaje gotovih proizvoda nije praćen povećanjem proizvodnje, zbog čega su se zalihe gotove robe smanjile 332,8 hiljada.

– Rast finansijskih prihoda od skoro 42 odsto u odnosu na isti period prošle godine odnosi se na povećanje prihoda po osnovu kursnih razlika. Značajno je smanjen trošak kamata, kao rezultat pretvaranja kredita u akcijski kapital, što je doprinijelo smanjenju finansijskih rashoda od 62,7 odsto – navodi se u izvještaju.

Ukupna aktiva kompanije iznosila je 16,66 miliona i bila je 1,7 odsto viša nego u istom periodu prošle godine. Dugoročne obaveze i rezervisanja kompanije iznose 323,38 hiljada, kratkoročne 4,63 miliona, dok je neraspoređeni gubitak 17,4 miliona eura.

Vlasnik kotorske kompanije je Daido metal iz Nagoje, koja je 2002. kupila 51 odsto akcija nekadašnje Industrije ležajeva Kotor.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *