Kvadrat najskuplji u Budvi, najjeftiniji u Nikšiću

Dodajte komentar

Cijena stanova novogradnje u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine manja je za 11,2 odsto u odnosu na isti  kvartal prošle godine, dok je za 3,7 odsto veća u odnosu drugi kvartal ove godine, saopšteno je iz MONSTAT-a.Najskuplji kvadrat stana u novogradnji iznosi u Budvi 2.027, a najjeftiniji u Nikšiću 611.

Prema strukturi cijena, najveći rast u odnosu na drugi kvartal tekuće godine zabilježen je kod ostalih troškova 7,1odsto, zatim kod cijene građenja 5,8 odsto, dok je cijena uređenja građevinskog zemljišta opala za 4,2 odsto.

Broj prodatih stanova novogradnje u Crnoj Gori u trećem kvartalu 2012. godine veći je za 17,3 odsto u odnosu na isti  kvartal prošle godine, dok je za 1,4 odsto veći u odnosu na drugi kvartal tekuće godine.

Najveća prosječna cijena stanova novogradnje u trećem kvartalu ove godine ugovorena je u opštini Budva i  iznosi 2.027 eura. U toj opštini je u posmatranom period prodato 14 stanova.

Na teritoriji Crne Gore u trećem kvartalu 2012. godine prodato je 149 stanova u novogradnji, a prosječna cijena kvadrata iznosila je 1.092 eura.

Najviše novosagrađenih stanova u tom periodu prodato je u Podgorici 80, gdje je prosječna cijena kvadrata iznosila 1.077 eura.

U Baru je prodato šest stanova, a prosječna cijena kvadrata iznosila je 1.577 eura.

Najjeftiniji kvadrat novih stanova je u Nikšiću I iznosi 611 eura, I u tom gradu prodato je 25 stanova.

U ostalim crnogorskim gradovima u trećem kvrtalu ove godine prodata su 24 stana, dok je prosječnacijena kvadrata iznosila 987 eura. (CdM.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *