JP Aerodromi postaju akcionarsko društvo u vlasništvu države

Dodajte komentar

Iz Javnog preduzeća Aerodromi zaDnevne novine su kazali da je tender za izbor partnera koji će obaviti procjenu imovine, u toku i da je riječ o aktivnostima koje je nužno obaviti tokom rada na transformaciji JP u akcionarsko društvo.

– Pravilna i tačna procjena imovine svakog javnog preduzeća, pa i JP Aerodromi Crne Gore, nužan je i bazni podatak ukoliko se krajnje odgovorno sprovodi postupak transformacije preduzeća. Tender je u fazi konačne realizacije, odnosno čeka se, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, istek žalbenog roka, kako bi se pristupilo potpisivanju ugovora – saopštili su iz Aerodroma.

Takođe su kazali da će poštovati zakonsku obavezu o transformaciji.

– Znači, riječ je o zakonskoj obavezi koja se mora realizovati, bez obzira na to čiji je i kakav lični stav. JP Aerodromi Crne Gore je preduzelo brojne aktivnosti, kako bi na kvalitetan način odgovorilo ovoj krupnoj radnoj obavezi i u zakonom utvrđenom roku se transformisalo u akcionarsko društvo, a za šta je potrebna i saglasnost Vlade – dodaju iz te kompanije.

Iz Ministarstva saobraćaja su podgoričkom listu rekli da preliminarne analize ukazuju na to da će JP Aerodromi Crne Gore, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, biti reorganizovano u jednočlano akcionarsko društvo koje će biti 100 odsto u vlasništvu države.

– Međutim, Vlada će konačan stav zauzeti nakon upoznavanja sa elaboratom o procjeni vrijednosti ukupnog (novčanog i nenovčanog) kapitala JP Aerodromi Crne Gore radi reorganizacije u akcionarsko društvo i stavovima i preporukama angažovanih konsultanata – saopšteno je iz Ministarstva. (portalanaliika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *