Luka Bar: Manji pretovar ruda oborio prihode

Dodajte komentar

Luka Bar je kao posebno akcionarsko društvo, za prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 153.000 eura. Međutim, konsolidovani bilans zajedno sa preduzećima koji su u vlasništvu Luke pokazuju ukupan gubitak od 68.140 eura, kaže za Portal Analitika izvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović. Luka Bar posjeduje društva sa ograničenom odgovornošću  hotel „Sidro“, „Obezbjeđenje i protivpožarne zaštite“ i „Informatiku i komunikacije“ koji negativno posluju.

Prema njegovim riječima, ukupni prihod od 6,44 miliona eura je manji od planiranog zbog slabijeg pretovara ruda iz zemalja regiona.

– Pretovar ruda nam je donosio najviše prihoda u ovoj, ali i u prethodnim godinama. Očekujemo da će taj posao konačno krenuti.Upravo je razlika u pretovaru između ove i prošle godine razlog slabijih prihoda, naveo je Pajović.

Prošlogodišnji prihodi za devet mjeseci su bili za 147.000 eura veći nego ovogodišnji. Luka Bar je da bi realizovala posao pretovara automobila iz Kragujevca zaposlila 50 novih radnika i uložila novac u opremu, pa se tako tumači povećanje poslovnih rashoda za skoro 450.000 eura na 6,34 miliona eura. (portalanalitika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *