Budvanska rivijera prodaje parcelu pored hotela "Avala"

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju raspisao je aukciju za prodaju zemljišta i pet poslovnih prostora Hotelske grupe Budvanska rivijera, koja će se održati 30. novembra u zgradi Vlade, a učesnici aukcije dužni su da dostave prijave do 23. novembra. Livada prve klase, vlasništvo Budvanske rivijere, površine 1.488 metara kvadratnih u blizini hotela Avala i bivše poslovnice Montenegrobanke, prodavaće se po cijeni od 937.440 hiljada eura.

– Lokacija je povezana sa sadržajima gradske infrastrukture, a Detaljnim urbanističkim planom Budva–centar na toj lokaciji je predviđena gradnja hotelskog kompleksa sa prizemljem i šest spratova – navodi se u pozivu objavljenom na sajtu savjeta.

Na zemljištu su upisana opterećenja, žalba na rješenje Uprave za nekretnine, od januara 2008. godine, zatim zabilježba spora povodom tužbe radi utvrđivanja prava svojine kod Osnovnog suda u Kotoru iz decembra 2007. godine. Podnosilac je dužan da uplati depozit od 46.872 eura na račun Savjeta za privatizaciju.

Pored livade oglašena je i prodaja pet poslovnih prostora u stambeno poslovnoj zgradi koja se nalazi između magistralnog puta M2 i mora, uz novoizgrađenu gradsku saobraćajnicu – Bulevar u Budvi. Na tim nepokretnostima nema upisanih tereta i ograničenja, a poslovni prostori se prodaju pojedinačno.

– Poslovni prostor na prvom spratu, površine 51 kvadrat, prodaje se za 89,250 eura, zatim dva stana od 24 kvadrata za 43.680 eura, odnosno 87.360 za oba. Stan iste površine na drugom spratu prodaje se po istoj cijeni. Početna cijena za poslovni prostor na prvom spratu od 54 kvadrata je 94,5 hiljada eura – piše u pozivu za aukciju.

Pored Budvanske rivijere, kompanija Kastelo Montenegro iz Pljevalja, registrovana za proizvodnju radne odjeće, oglasila je prodaju poslovnog prostora od 93 kvadrata, a nepokretnost je bez upisanih tereta i ograničenja. Poslovni prostor se prodaje za 112,8 hiljada eura. Prema podacima Centralnog registra Privrednog suda predsjednik Odbora direktora pljevaljske kompanije Kastelo je Abdulah Selmanović, dok je izvršni direktor Dušan Milović.

Isto preduzeće oglasilo je i prodaju putem javnog nadmetanja i za stan u Zenici u BiH, koji se nalazi na Jalijskom putu, od 62 kvadrata po cijeni od 41.352 eura.

HTP Ulcinjska rivijera oglasilo je na aukcijsku prodaju zemljišta od pet hiljada kvadrata, koje se nalazi uz vanprivrednu zgradu od 3.333 kvadrata, poslovne zgrade u vanprivredi, odnosno magacinskog prostora od 1.653 kvadrata i pomoćne zgrade od 14 kvadrata po cijeni od 840 hiljade eura. Podnosilac prijave je dužan da uplati depozit od 42 hiljade eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *