Deutsche Telekom potvrdio prognoze, dobit i prihodi stabilni

Njemački telekomunikacioni div Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o gotovo nepromijenjenoj dobiti i prihodima u trećem tromjesečju ali i o ogromnom neto gubitku zbog otpisa u američkom ogranku, potvrdivši ipak prognoze za cijelu godinu.

Prilagođena dobit prije kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) i bez jednokratnih stavki iznosila je u trećem tromjesečju 4,78 milijardi eura, što je 2,6 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Prihodi su pali 0,1 posto, na 14,7 milijardi eura, pri čemu su na matičnom njemačkom tržištu pali 1,7 posto dok su u inostranstvu uvećani za 1,1 posto.

DT je u trećem tromjesečju ubilježio neto gubitak od 6,9 milijardi eura, nakon neto dobiti od 1,07 milijardi eura u istom razdoblju lani. Kao razlog navodi se trošak otpisa u američkoj podružnici od 7,4 milijarde eura, koju Deutsche Telekom planira spojiti s manjim konkurentom MetroPCS. Ako se isključi taj otpis, DT je ostvario neto dobit od 926 miliona eura.

Njemački je div potvrdio prognoze za 2012. i plan o isplati dividende od najmanje 70 eurocenti po dionici, najavljen u februaru 2010. Planira dioničarima kroz dividende i program otkupa dionica isplatiti ukupno 3,4 milijarde eura kroz razdoblje od tri godine. (seebiz.eu)

Check Also

Kina ima najveće zlatne i devizne rezerve na svijetu

Kina je krajem 2022. godine sedamnaesti put zaredom postala vlasnik najvećih zlatnih i deviznih rezervi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.