Deutsche Telekom potvrdio prognoze, dobit i prihodi stabilni

Dodajte komentar

Njemački telekomunikacioni div Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o gotovo nepromijenjenoj dobiti i prihodima u trećem tromjesečju ali i o ogromnom neto gubitku zbog otpisa u američkom ogranku, potvrdivši ipak prognoze za cijelu godinu.

Prilagođena dobit prije kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) i bez jednokratnih stavki iznosila je u trećem tromjesečju 4,78 milijardi eura, što je 2,6 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Prihodi su pali 0,1 posto, na 14,7 milijardi eura, pri čemu su na matičnom njemačkom tržištu pali 1,7 posto dok su u inostranstvu uvećani za 1,1 posto.

DT je u trećem tromjesečju ubilježio neto gubitak od 6,9 milijardi eura, nakon neto dobiti od 1,07 milijardi eura u istom razdoblju lani. Kao razlog navodi se trošak otpisa u američkoj podružnici od 7,4 milijarde eura, koju Deutsche Telekom planira spojiti s manjim konkurentom MetroPCS. Ako se isključi taj otpis, DT je ostvario neto dobit od 926 miliona eura.

Njemački je div potvrdio prognoze za 2012. i plan o isplati dividende od najmanje 70 eurocenti po dionici, najavljen u februaru 2010. Planira dioničarima kroz dividende i program otkupa dionica isplatiti ukupno 3,4 milijarde eura kroz razdoblje od tri godine. (seebiz.eu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *