Propao i četvrti pokušaj prodaje HTP Onogošt

Dodajte komentar

Za prodaju imovine HTP „Onogošt” u narednim danim biće objavljen peti oglas, a cijena nepokretnosti biće dodatno smanjena, rekao je stečajni upravnik Dragan Smolović. U Privrednom sudu juče je četvrti oglas proglašen neuspjelim jer nije bilo interesenata, a četiri objekta firme bila su ponuđena po ukupnoj početnoj cijeni od 29,5 miliona eura. Na prodaju su bili oglašeni hoteli u Nikšiću, Sutomoru i Risnu, kao i kafana u Šavniku, i to je jedina imovina koju nikšićka firma posjeduje, a oko 20 njihovih objekata u proteklim godinama prodao je HLT fond iz Podgorice, koji je upravljao akcijama tog preduzeća. Smolović je istakao da je objekat u Sutomoru zatvoren početkom oktobra zbog završetka ljetne turističke sezone, a „Teuta” u Risnu radiće do 30. novembra.

–Do tog datuma i radnici će biti uposleni, a stečajna uprava očekuje da se sindikat dogovori sa nadležnim ministarstvima oko socijalnog programa, kako ne bi otišli na biro rada bez otpremnina. Za hotel „Onogošt” u Nikšiću potrudićemo se da makar dio tog objekta ostane i dalje da radi, prvenstveno kafana i dio sa smještajnim kapacitetima, jer je to neka realna potreba u gradu – kazao je Smolović.

Na platnom spisku HTP-a su 82 radnika zaposlena za stalno, a njihov sindikat je nedavno zatražio da im se omoguće jednake otpremnine od po 12.560 eura, ali su im iz Ministarstva finansija sugerisali da prvo utvrde tačan broj onih koji žele da odu. Pregovori sindikalaca i nadležnih su u toku, a i jedni i drugi očekuju da će se dogovoriti do kraja mjeseca, kada će stečajna uprava morati, u skladu sa zakonom, da im uruči rješenja o prekidu radnog odnosa.

U HTP-u se inače od mart ove godine sprovodi klasični stečaj jer je Privredni sud oduzeo pravo HLT fondu da upravlja akcijama te firme i realizuje plan lične uprave, koji su započeli u novembru 2009. godine.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *