Slobodan Manojlović, Atlas Life: Vizijom dr. Duška Kneževića do modernog i suvremenog osiguranja života

Dodajte komentar
Atlas Life je mlado osiguravajuće društvo na crnogorskom tržištu osiguranja osnovano 2008. godine u okviru Atlas Grupe, koja se bavi nizom djelatnosti kao što su investicijsko bankarstvo, brokerske usluge, proizvodnja, farmacija, trgovina, konzalting, građevinarstvo, inženjering, hotelijerstvo, turizam, radio i televizija, umjetnost, obrazovanje, sport i osiguranje. Iako osnovan u vremenu svjetske financijske krize, Atlas Life je spremno ponudio nove proizvode životnih osiguranja, a iz godine u godinu rezultati su sve bolji. Što je tajna uspjeha i koji su planovi za budućnost u razgovoru nam je rekao direktor Atlas Life-a Slobodan Manojlović.
Kako ste vi i naposlijetku vlasnici društva zadovoljni onim što je Atlas Life postigao u posljednje 4 godine od početka rada?
Atlas Life je „green field“ investicija koja je započeta u momentu kada je svjetska ekonomska kriza bila na svom vrhuncu. Posebno treba istaknuti da se radi o domaćoj investiciji što je rijetkost i u sretnijim ekonomskim vremenima. Osim toga radi se o jednom posebno kompleksnom poduhvatu u oblasti životnog osiguranja u koji se teško upuštaju osnivači i na mnogo razvijenijim ekonomijama od Crne Gore. Zahvaljujući viziji Predsjednika Atlas Grupe dr. Duška Kneževića od projekta se nije odustalo, što je bio dodatni izazov za menadžment Atlas Life-a. Danas sa ponosom mogu konstatirati da je projekat Atlas Life uspjeo. Kao što znate za ovakve projekte potreban je period od 5 do 7 godina. Međutim, činjenica da već postoji interes za strateško partnerstvo sa Atlas Life-om je potvrda uspješnosti do sada odrađenoga.Rezultati u ostvarenoj premiji za Atlas Life su iz godine u godinu sve bolji – kakvi su drugi pokazatelji – dobit, naplata?

Premija je jedan od pokazatelja razvoja, ali premija ni izbliza ne pokazuje našu kvalitetu, naš napredak i naš udjel u tržištu životnog osiguranja u Crnoj Gori. Ako promatramo broj osiguranika koje ima Atlas Life u svom portfelju, naš udjel u ukupnom broju osiguranih građana Crne Gore je oko 10%. Naš udjel u ukupno osiguranoj sumi koju imaju osiguravajuća društva koja se bave osiguranjem života u Crnoj Gori je još veće. Obrade oštetnih zahtjeva traju veoma kratko. Nemamo nijedan spor.

Koje prodajne kanale Atlas Life koristi za svoje proizvode i usluge?

Atlas life isključivo koristi vlastitu prodajnu mrežu. To je naše opredjeljenje od početka rada Atlas Life-a i za sada se pokazuje ispravnim.

Svako se osiguravajuće društvo nastoji isticati i razlikovati od konkurencije u nekim dijelovima poslovanja. Što biste vi izdvojili kao vlastite posebnosti – koje prednosti osiguranici, a koje zaposlenici mogu naći upravo u Atlas Life-u?

Atlas Life nema potrebu truditi se isticati svoje različitosti u odnosu na ostala osiguravajuća društva u nekim segmentima, jer je Atlas Life postavljen na drugačijim osnovama od ostalih i to je naša ogromna i odmah uočljiva razlika. Predsjednik Atlas Grupe dr. Duško Knežević je želio konstituirati moderno i drugačije osiguravajuće društvo za osiguranje života od postojećih u Crnoj Gori i okruženju. Zašto smo željeli biti drugačiji? Zato što u okviru Atlas Grupa posluju članice (banka, bolnica, univerzitet, RTV Atlas…) koje su svakom osiguravajućem društvu neophodne da bi razvijao biznis životnog osiguranja. Da nismo drugačiji, odnosno da nemamo kvalitetniju ponudu kako bismo mogli konkurirati kompanijama koje imaju stoljetnu tradiciju? Dalje, mi smo 100% domaća kompanija i ta činjenica nas dodatno obavezuje prema našim građanima. Ostala osiguravajuća društva počinju svoj biznis u Crnoj Gori kao rezultat širenja biznisa u regiji i oni počinju sa 2-3 zaposlena a „ključevi“ upravljanja i rukovođenja su van Crne Gore. Međutim, Atlas Life je upravo nastao zbog „informacija sa tržišta“ da građani Crne Gore žele drugačije osiguravajuće društvo, drugačije proizvode, drugačiju organizaciju prodaje, drugačiji način komunikacije, brže odgovore na njihove zahtjeve i sve nedoumice. Osnivači Atlas Life-a su željeli pokazati da i mi u Crnoj Gori možemo biti kreativni, avangardni i društveno odgovorni na istom nivou kao što se to radi u zemljama Europske unije.

Kao rezultat toga građani Crne Gore su u prilici da samo u Atlas Life-u kupe proizvode: Grupno osiguranje zaposlenih, Universal Life, Kritične bolesti kao samostalan proizvod i jedino smo osiguravajuće društvo koje nudi invaliditet po bilo kom osnovu od 1-100%. Stručna javnost će lako procijeniti kvalitetu i zahtjevnost ovakve ponude.

Za klijente – osiguranike, osim vrste proizvoda, posebno je interesantno istaknuti sljedeće razlike u odnosu na konkurenciju:
– Mi ne tražimo od naših klijenata doplate za mjesečno, kvartalno i polugodišnje plaćanje premije. – Naši klijenti za plaćanja u ratama ne trebaju popunjavati trajne naloge i administrativne zabrane.
– Ako nisu u mogućnosti plaćati ugovorenu premiju naši klijenti nikada ne gube svoja novčana sredstva.
– Mi radimo obradu ponuda u elektronskoj formi na bilo kojoj lokaciji da se nađemo sa klijentom
– Mi imamo unisex tarifu
– Svi naši klijenti imaju posebne popuste i VIP tretman prilikom korištenja usluga Bolnice Meljine
Naš slogan je NOVA PERSPEKTIVA i on upravo klijentima šalje poruku da smo originalni, a to znači da se znatno razlikujemo od konkurencije. Zaposleni u Atlas Life imaju jedinstvenu priliku da budu kvalitetno educirani i u potpunosti spremni baviti se ovom djelatnošću. Osnivači Atlas Life-a su svima nama koji radimo u Atlas life-u osigurali kvalitetnu edukaciju od strane renomiranih stručnjaka iz ove oblasti i poslije toga nam pružili šansu da se pokažemo na tržištu.

Gdje se nalazi tržište životnih osiguranja u Crnoj Gori u odnosu na zemlje u okruženju?

Obično se na ovo pitanje odgovara korištenjem samo jednog parametra, a to je kolika je plaćena premija po glavi stanovnika. Ako bi koristili taj parametar odgovor je jednostavan i lak. Međutim, ako analiziramo sve faktore i elemente, kako kvantitativne tako i kvalitativne, koji utječu na razvoj životnog osiguranja ja sam optimist. Imamo dobru regulativu, veliki broj osiguravajućih društava koji se bave osiguranjem života (šest), počinju se intenzivnije pratiti zahtjevi tržišta, počela je priprema za uvođenje novih kanala prodaje itd. Sve ovo me dovodi do zaključka da se tržište životnih osiguranja u Crnoj Gori nalazi u mnogo perspektivnijoj poziciji nego što je to slučaj sa okruženjem.

I na protekloj je konferenciji životnih osiguranja u Budvi, financijsko opismenjavanje istaknuto kao vrlo važno, kako vi gledate na to pitanje?

Kao što znate Atlas Grupa je dominanta financijska grupacija u Crnoj Gori. Kao članica grupacije mi ovom segmentu posvećujemo posebnu pažnju. Bez financijskog opismenjavanja nitko nema šansu za daljnji razvoj životnog osiguranja u Crnoj Gori tako da je financijsko opismenjavanje jedan od glavnih uvjeta za daljnji razvoj životnih osiguranja. Smatram da ovdje mediji moraju pokazati visok stupanj društvene odgovornosti i dati svoj doprinos da se opismenjavanje odradi što brže i što kvalitetnije. Ukoliko mediji budu čekali da to odrade sama osiguravajuća društva isključivo kroz komercijalni zakup onda će ovaj proces kasniti i svi ćemo biti na gubitku.

Možete li nam reći kakvi su vam planovi i ambicije za iduće razdoblje, što su vam prioriteti i što novo spremate u ponudi?

U narednom periodu planiramo povećati broj zaposlenih u sektoru prodaje i pojačati edukativnu kampanju, a intenzivno radimo na razvoju banko kanala prodaje kada nam to regulativa omogući Kada su proizvodi u pitanju imate priliku da vam priopćim ekskluzivnu informaciju. Atlas Life planira od siječnja 2013. građanima Crne Gore ponuditi kirurške intervencije po veoma prihvatljivim uvjetima. Ističem da u Crnoj Gori nema osiguravajućeg društva koje se bavi osiguranjem života, a da pruža ovu uslugu. U ovom momentu kirurške intervencije nude samo osiguravajuća društva koja se bave neživotom. Atlas Life će svojim osiguranicima omogućiti da sami biraju gdje će obaviti kiruršku intervenciju, a to znači u Crnoj Gori i inozemstvu, a klijent će od Atlas Life-a dobiti za to ugovorena novčana sredstva.

Vi ste bili inicijator i predsjedavajući radne grupe za održavanje Prve međunarodne konferencije životnih osiguranja u Crnoj Gori koja je ovaj mjesec i održana u Budvi. Kakvi su prvi dojmovi i koja su vaša očekivanja u narednom periodu?

Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da je Konferencija uspjela, a to je mišljenje i svih prisutnih, i siguran sam da će se poslije nekoliko godina Konferencija isticati kao događaj koji je značajno ubrzao događanja na tržištu životnih osiguranja u Crnoj Gori. Očekujem da će Konferencija dobiti stalan termin u kalendaru ovakvih manifestacija, očekujem da se do naredne konferencije održe još neke slične manifestacije i očekujem da će iskustva i preporuke koje su se čule od stručnjaka – sudionika ove Konferencije utjecati na brzu promjenu sadašnjeg stanja na tržištu životnog osiguranja u Crnoj Gori.

osiguranje.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *