Hotel Maestral proširuje kazino

Dodajte komentar

Vlasnici hotela Maestral u Budvi, kompanije Montenegro, dostavili su u utorak, 23. oktobra, Ministarstvu turizma zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za dogradnju postojećeg kazina u hotelu, a zakonski rok za dostavljanje odgovora kompaniji je 60 dana, potvrdio je ,,Danu” izvršni direktor HIT Montenegro Danijel Mlečnik.

Kompanija je uz zahtjev dostavila glavni projekat hotela, kojim je predviđena dogradnja kazina Open eir sa izvještajem o reviziji, kao i ugovor o zajedničkoj gradnji između HIT Nova Gorica i HIT Montenegro, zaključen u avgustu ove godine. Takođe, uz zahtjev za proširenje kompanija je dostavila i saglasnost za gradnju fiducijarnog vlasnika Slovenske izvozna i razvojne banke iz Ljubljane.

Upitan da li je zatraženo proširenje u skladu sa prvobitnim planom turističkog kompleksa, Mlečnik je kazao da je bilo promjena u odnosu na prvobitni plan gradnje hotela.

– Imali smo izmjena na projektu, ali zahtjev koji je podnijet je u skladu sa glavnim projektom – kazao je on, ističući da su imali nekoliko varijanti dogradnje kazina, te da se sve to, kako je kazao, zaista mijenjalo, ali je ostao izričit da je zahtjev za dogradnju u skladu sa poslednjim projektom.

Vlasnici hotela su prije nekoliko godina dogradili čitavo hotelsko krilo i na taj način zaklonili vidik većem broju kuća u zaleđu Pržno, a dozvolu za gradnju izdalo je tadašnje Ministarstvo uređenja prostora.

Nakon prijava mještana Inspekcija za urbanizam je nakon utvrđenih nepravilnosti podnijela zahtjev za poništenje dozvole zbog toga što, kako su tada konstatovali, dograđeno hotelsko krilo nema propisanu udaljenost kao i da jednim dijelom urbanistička parcela hotela Maestral ulazi u privatnu katastarsku parcelu. Uprkos svemu tome, Ministarstvo turizma, na čelu sa ministrom Predragom Sekulićem na to nije obaziralo, već je krajem 2010. godine HIT Montenegru ministarstvo izdalo upotrebnu dozvolu za dograđeno krilo, odnosno novi objekat sa 60 ležajeva.

– To nije istina, ne znam otkud ta informacija, mi zaista sve radimo legalno – rekao je Mlečnik, koji tvrdi da nije istina ni to da taj hotelski kompleks zauzima čak dvije trećine naselja Pržno i morske obale, koja je čak i zagrađena, pa je na taj način onemogućeno korišćenje morskog dobra, uprkos tome što zakon propisuje da vlasnici turističko-ugostiteljskih objekata moraju da omoguće izlazak na plažu i korišćenje.

– Možemo i mi nekoga da optužimo, ali sve je to legalno i nema nelegalnih radnji, sve je u skladu sa zakonom, a šta je sad mišljenje ko devastira ko ne, zaista je irelevantno – rekao je on.

DUP-om Pržno – Podličak dosad su uvaženi svi zahtjevi slovenačkih vlasnika, pa je hotel povećan u visinu, širinu, a ucrtani su i novi objekti čak i na teniskim terenima.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *