Vektra Boka milion u minusu

Dodajte komentar

Kompanija Vektra Boka, vlasnika Dragana Brkovića, na kraju trećeg kvartala ove godine prikazala je gubitak od oko milion eura, što je za 29 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuje izvještaj o poslovanju koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

Poslovni prihodi kompanije smanjeni su za 35 odsto i iznosili su 1,2 miliona, a smanjeni su i poslovni rashodi za 15 odsto na 2,1 milion.

Vrijednost ukupne aktive kompanije, u kojoj je matična kompanija Vektra Montenegro vlasnik 59,45 odsto dionica, a Vektra Investments 33,34 odsto, neznatno je porasla na 58,89 miliona.

Neraspoređeni gubitak preduzeća je 30,04 miliona, dugoročne obaveze i rezervisanja 2,33, a kratkoročne 10,09 miliona eura.

Postupak za uvođenje stečaja u kompaniju kod Privrednog suda pokrenuli su krajem novembra prošle godine Crnogorska komercijalna banka i OTP faktoring, kompanija osnovana u Crnoj Gori koja se bavi otkupom potraživanja za CKB zbog duga od oko 40 miliona eura. Ročište je, nakon više odlaganja zakazano je za 30. oktobar, a u međuvremenu je sud imenovao privremenog stečajnog upravnika koji upravlja imovinom kompanije.

Zahtjev za uvođenje stečaja CKB i OTP podnijele su za svih sedam Brkovićevih kompanija zbog ukupnog duga od oko 100 miliona eura, sa uračunatim kamatama, a dosad je stečaj uveden u tri kompanije, odnosno Vektru Jakić, za koju je 16. ovog mjeseca u bjelopoljskom Privrednom sudu usvojen plan reorganizacije, Vektru Voda i Horajzon Lodžistiks.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *