Vanredna skupština Crnagoraput-a 22.novembra

Dodajte komentar

Kompanija Crnagoraput ad Podgorica, specijalizovana za izgradnju puteva, zakazala je za 22. novembar tekuće godine vanrednu skupštinu akcionara na kojoj pravo glasa imaju akcionari ili njihovi punomoćnici koji na najranije dva dana prije održavanja skupštine budu na spisku CDA, navodi se na sajtu kompanije.

Na dnevnom redu skupštine je izbor presjedavajućeg Skupštine, zapisničara i ovjerivača zapisnika; usvajanje zapisnika sa V redovne Skupštine akcionara od 14.06.2012; odluka o pretvaranju duga u akcijski kapital Društva; odluka o emisiji akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital Društva i odluka o izmjenama i dopunama statuta Društva.

Kompanija Crnagoraput je u prvih šest mjeseci tekuće godine zabilježila neto gubitak od 3,24 miliona eura, dok je neto prihod iznosio 7,25 miliona eura.

Akcije kompanije kojom upravlja austrijska firma Štrabag u jednogodišnjem periodu bilježe pad vrijednosti od 48,24 odsto, a po poslednjoj cijeni od 0,44 eura tržišna kapitalizacija kompanije Crnagoraput ad Podgorica iznosi 2,15 miliona eura. (ivestitor.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *