Porsche Macan predstavlja se na frankfurtskom sajmu iduće godine

Dodajte komentar

Prema posljednjim informacijama PorscheMacan javnosti će biti predstavljan u jesen naredne godine na frankfurtskom Sajmu automobila.

Bez obzira što je Porsche Macan baziran na platformi koju koristi Audi Q5, šef istraživačko-razvojnog centra Porschea, Wolfgang Hatz, izjavio je da će Macan u odnosu na Audi Q5 biti maksimalno modifikovan, što uključuje promjene na motorima, mjenjačima. Ozbiljan ili ne, Hatz je dodao da u Audiju neće vjerovati koliko će Macan biti drugačiji.

Macan će biti prvi Porscheov automobil aktuelne produkcije koji će se ponuditi u opciji sa četverocilindričnim motorom koji će, istina, na tržište stići sa malim zakašnjenjem. Predviđa se da bi četverocilindrična konfiguracija uz pomoć turbo-kompresora iz dvolitarske radne zapremine trebala isporučivati 220 KS. „Ratoborniji“ Macan S trebao bi dobiti 3,6-litarski atmosferski V6 motor koji će razvijati 295 KS. Ostatak ponude motora zasniva se na dvolitarskom TDI motoru sa 190 KS, dok će 3-litarski 6-cilindrični TDI razvijati 250 KS.

Najsnažniji u ponudi trebao bi biti Macan Turbo čiji će 3-litarski V6 motor, potpomognut sa dva turbo-kompresora, razvijati 370 KS. Hatz je na kraju još dodao da u Audiju ne trebaju imati razloga za strah od gubitka kupaca modela Q5, jer misli da su budući kupci Macana potpuno drugačiji od kupaca Audija Q5. (seebiz.eu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *