Nacrt budžeta za narednu godinu do kraja oktobra

Dodajte komentar

Nacrt budžeta za narednu godinu Ministarstvo finansija uputiće Vladi na razmatranje i usvajanje do kraja oktobra – saopštili su Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Bez odgovora je ostalo pitanje koliko je teška državna kasa za 2013.

– Ministarstvo finansija uputiće Vladi na razmatranje i usvajanje nacrt Zakona o budžetu za 2013. godinu do kraja tekućeg mjeseca, što je u skladu sa rokom koji precizira Zakon o budžetu – kazali su iz Ministarstva.

U ovom Vladinom resoru nijesu željeli da odgovore ni na pitanje koliko je ko tražio novca i da li ima žalbi iz potrošačkih jedinica na visinu kase, koja im je određena za narednu godinu.

– U ovom trenutku ne iznosimo u javnost i ne komentarišemo podatke o zahtjevima pojedinih potrošačkih jedinica – saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Struktura budžeta za narednu godinu biće, kako su kazali Pobjedini sagovornici, malo drugačija u odnosu na ovogodišnji.

– Kada je riječ o strukturi budžeta za 2013. godinu, u odnosu na ovogodišnji, postoje određene razlike, prvenstveno zbog uvećanih socijalnih davanja, sa jedne, i smanjenja diskrecionih troškova, sa druge strane – kazali su u ovom Vladinom resoru.

Izvjesno je, saopštili su oni, da će veoma malom broju potrošačkih jedinica biti odobreno povećanje budžeta, ali nijesu naveli ni broj ni ime.

– Ono što je izvjesno, s obzirom na aktuelna ekonomska dešavanja, za vrlo ograničen broj potrošačkih jedinica biće odobreno povećanje budžeta – navodi se u odgovorima iz ovog Vladinog resora.

Ministarstvo finansija neće, kategorični su, odustati od fiskalne konsolidacije.

– Ministarstvo finansija neće odustati od namjere da nastavi sa fiskalnom konsolidacijom koja je preduslov stabilnosti, ali i da istovremeno, kroz produktivne kapitalne investicije, podstakne ekonomski rast – objasnili su iz ministarstva.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *