Kuznjecov podnio ostavku

Dodajte komentar

Predsjednik Odbora direktora Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), Aleksej Kuznjecov, podnio je ostavku i ubrzo će formalno napustiti tu kompaniju, pišu „Vijesti“.

Prema nezvaničnim saznanjima lista iz nekoliko izvora, prava gužva u KAP-u tek predstoji, jer su dva glavna čovjeka ruske Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC), koji rukovode podgoričkom kompanijom, izvršni i finansijski direktor, Jurij Moisejev i Dmitrij Potrubač, otišli u Moskvu zbog konsultacija o daljim potezima u preduzeću.

Odlazak u Rusiju dva glavna čovjeka CEAC-a i velika neizvjesnost u KAP-u, prema pisanju „Vijesti“, najbolje pokazuju da CEAC, tajkuna Olega Deripaske, još nije postigao finalan dogovor sa potencijalnim investitorima iz Turske i Njemačke o prepuštanju akcija KAP-a, što bi bila samo uvertira novih investitora za partnerstvo sa državom u KAP-u i nikšićkim Rudnicima boksita.

I predsjednik Sindikata aluminijuma, Rade Krivokapić, rekao je „Vijestima“ da je dobio informacije da je Kuznjecov podnio ostavku.

Posljednje dvije godine Vlada i CEAC dijele većinsko vlasništvo u KAP-u i Rudnicima boksita, ali to partnerstvo nije za sada imalo rezultate, već su se problemi samo usložnjavali. (portalanalitika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *