Četvrti oglas za prodaju Onogošta: Cijena niža za 2 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprva nikšićkog HTP „Onogošt” pozvala je juče, četvrti put od marta ove godine, sva pravna i fizička lica da se prijave na javno nadmetanje za prodaju imovine tog preduzeća. Četiri objekta HTP-a sa pripadajućim zemljištem ponuđeni su po ukupnoj početnoj cijeni od 29,5 miliona eura, što je za dva miliona manje u odnosu na prethodni oglas koji je bio neuspješan.

Zainteresovani kupci prijave, sa dokazom o uplaćenom depozitu od deset odsto od početne cijene, Privrednom sudu treba da dostave do 5. novembra a licitacija će biti održana tri dana kasnije. Hotel „Onogošt” u Nikšiću nudi se za 9,5 miliona, „Teuta” u Risnu za 15, a hotel „Nikšić” u Sutomoru za pet miliona eura, dok je cijena kafane u Šavniku 10.000 eura. Objekti se prodaju pojedinačno i, kako je navedeno u oglasu, u viđenom stanju i bez prava naknadne licitacije, a eventualni kupac dužan je da u roku od 15 dana od licitacije zaključi ugovor o kupoprodaji.

Nikšićko HTP u klasičnom je stečaju od marta ove godine, a 82 zaposlena za stalno počeće sa generalnim štrajkom 22. oktobra ukoliko im do tada Ministarstvo finansija ne odobri socijalni program. Zahtjev radnika je da se za sve njih isplate otpremnine od po 12.560 eura od milion i 30.000 eura kojih se Vlada na ime duga firme odrekla prije tri godine.

Zbog završetka ljetne turističke sezone hotel u Sutomoru je zatvoren, dok će „Teuta” raditi do 21. oktobra, a zaposlenim će potom po odluci Privrednog suda do kraja mjeseca biti uručena rješenja o prestanku radnog odnosa.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *