Radulović: Prihod od turizma 1,1 milijardu eura

Dodajte komentar

Legalni prihod od turizma će do kraja godine doseći 670 do 700 miliona eura, koliko je i bilo projektovano, ali uključujući ostvareni promet u sivoj zoni turizam će na godišnjem  generisati 1,1 milijardu eura, izjavio je Portalu Analitika predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

– Tačno je da je značajno povećana naplata PDV-a, boravišne takse itd, ali nije teško ostvariti pomake sa niske, ili bolje rečeno nikakve osnove. Sve je napredak kad se krene sa nule. Ove godine je krenulo nabolje, ali to je ništa u odnosu kako bi trebalo da bude. Treba da se svi zapitaju kako dalje, jer u sivoj zoni i dalje ostaje više od trećine prihoda- ističe Radulović.

Ocijenio je da su crnogorski turistički poslenici ove godine ostvarili istorijski rezultat.

– Mi smo prošli odlično, naročito u poređenju sa zemljama okruženja. Lično, meni je čudno što ostvarujemo ovako dobre rezultate. Crna Gora se, dakle, dobro drži- sezona je bila specifična jer u julu i avgustu nije bilo gužvi, ali su zahvaljujući povoljnim meteorološkim prilikama produžene predsezona i postezona- precizirao je Radulović. (portalanalitika.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *