Radović: Uspješna turistička sezona

Dodajte komentar

Crna Gora imala je još jednu uspješnu turistički sezonu, sa odličnim rezultatima, ocijenio je direktor Nacionalne turističke organizacije (NTOCG), Saša Radović.

On je danas na sastanku NTO, sa predstavnicima opštinskih i Regionalne turističke organizacije, konstatovao da je turizam najznačajnija izvozna privredna grana u Crnoj Gori.

– Namjenski turistički prihodi doživljavaju stalni rast, tako da su se, od 2008. godine kada su iznosili 630 hiljada eura popeli na 850 hiljada eura za devet mjeseci ove. Do kraja godine oni će iznositi milion eura, saopštio je Radović.

Prema njegovim riječima, sve opštine su zabilježile rast naplate boravišne takse u primorskom dijelu Crne Gore, dok trend povećanja bilježi i članski doprinos.

Za devet mjeseci ove godine, Crnu Goru je ukupno posjetilo 1,15 miliona turista, koji su ostvarili blizu 7,7 miliona noćenja.

Pomoćnik ministra za održivi razvoj i turizam, Željka Radak Kukavičić, saopštila je da su rezultati za prvih devet mjeseci ove godine bolji od uporednih prošlogodišnjih.

Ona smatra da je značajno što je turistička sezona počela ranije i što će trajati duže, a gostiju će u pojedinim hotelima biti sve do kraja novembra.

– Već do sredine novembra moramo definisati akcioni plan za sljedeću turističku sezonu, kako bi naredne godine ostvarili još bolje rezultate, kazala je Radak Kukavičić. (portalanalitika.me)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *