Pedeset miliona eura za podršku malim i srednjim preduzećima

Dodajte komentar

Predstavnici Vlade i Evropske investicione banke potpisali su kreditni aranžman za podršku malim i srednjim preduzećima u ukupnom iznosu od 50 miliona eura, a novac će se plasirati u dvije tranše od po 25 miliona.

Osim tih 50 miliona koja će se plasirati posredstvom Investiciono-razvojnog Fonda (IRF), Vlada se obavezala da u naredne četiri godine preko IRF-a investira dodatnih 50 miliona. Kredit je odobren na period od osam godina sa grejs periodom od dvije godine.

Kamatna stopa po kojoj će novac biti plasiran kretaće se između 2,5 i 3,5 odsto na godišnjem nivou što će Fondu omogućiti da krajnjim korisnicima obezbijedi veoma konkurentnu kamatnu stopu, poveća ročnost kredita do 10 godina i uveća maksimalni iznos kredita sa sadašnjih pola miliona na milion eura.

Sa EIB-om je potpisana i tri ugovora i to za projekat Hitne mjere za prevenciju i sanaciju posljedica od poplava, Rekonstrukcija sistema za vodosnabdijevanje Cetinja i Izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda u Pljevljima.

Ugovore u ime Vlade su potpisali ministri finansija i turizma i održivog razvoja Milorad Katnić i Predrag Sekulić i izvršni direktor IRF-a Predrag Poček, a u ime EIB Dominik Kurdin.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *