Mljekaru Zora kupila Mljekara Lazine

Dodajte komentar

Mljekaru Zora iz Berana kupila je Šimšić Mont milk mljekara Lazine iz Danilovgrada. Kupoprodajni ugovor biće potpisan u Beranama u ponedjeljak  a u ovoj mljekari će se proizvoditi razne vrste sireva – kriška, feta, topljeni, mladi kajmak i kisjelomlječni proizvodi koji su se uvozili.

Mljekara Lazine je za 99,56% vladinih akcija u Zori na tenderu ponudilla 250.000 eura i još toliko za investicije – kazao je sekretar Ministarstva poljoprivrede Branimir Vujačić  nakon sjednice Vlade koja je usvojila ugovor o kupoprodaji.

Vlada je akcije prodala po 43 centa.

Vujačić je saopštio da je Vlada donijela odluku o saniranju kompletnih obaveza beranske mljekare – isplata zaostalih plata, povezivanje sataža, otpremnina, dugovanja prema dobavljačima, kreditorima, povjeriocima.

Savjet je odlučio da se imenuju kontrolori koji će nadzirati ispunjavanje ugovornih obaveza o prodaji akcija za akcionarska društva UTIP „Crna Gora“ iz Podgorice, „Jadran“ iz Perasta i HTP „Boka“ iz Herceg Novog.

Savjet je tu odluku donio u skladu sa zahtjevom Zavoda za zapošljavanje, Investiciono-razvojnog fonda i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *