LPGD će u golf terene investirati 181 milion eura

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prihvatio je predlog ugovora sa kompanijom LPGD iz Podgorice o dugoročnom zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu u trajanju od 90 godina – saopšteno je nakon sjednice Savjeta.

Obaveze zakupca su da izgradi i upravlja golf terenom i pratećim sadržajima na 786.685 metara kvadratnih zemljišta.

– Predlogom ugovora je definisano da kompanija LPGD plaća zakupninu za period od 90 godina – 16 centi po kvadratu godišnje za prvih 30 godina, 16 centi po kvadratu godišnje za drugih 30 godina i 16 centi po kvadratu za trećih 30 godina. U periodu od 9 godina treba da investira 181.597.140 eura – saopšteno je nakon sjednice.

Na tender za izgradnju golf kompleksa u Tivtu javile su se  kompanije LPGD iz Podgorice i PM Golf Development.

– Nakon što je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio informaciju sa predlogom rang liste po kojoj je ponuđač LPGD prvorangiran, Tenderska komisija je u skladu sa zaključcima Savjeta otpočela pregovore sa LPGD oko zaključenja ugovora o dugoročnom zakupu – navodi se u saopštenju.

Kontrolori za UTIP „Crna Gora”, „Jadran” i HTP „Boka”

Savjet je odlučio da se imenuju kontrolori koji će nadzirati ispunjavanje ugovornih obaveza o prodaji akcija za akcionarska društva UTIP „Crna Gora“ iz Podgorice, „Jadran“ iz Perasta i HTP „Boka“ iz Herceg Novog.

Savjet je tu odluku donio u skladu sa zahtjevom Zavoda za zapošljavanje, Investiciono-razvojnog fonda i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *