Rastu cijene stanova u Parizu

Dodajte komentar

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u starim građevinama u Parizu dostigla je 8.410 evra u julu, ali bi rekord mogao biti oboren u predstojećim mjesecima sa 8.580 evra, poslije čega se očekuje stabilizacija na tržistu.

Međutim, potencijalni kupci očekuju skorašnji pad cijena zbog privrednog rasta u Francuskoj koji je ravan nuli, povećanja nezaposlenosti i poštrenih uslova kreditiranja. Povećanje cijena nekretnina u Parizu od 2,1 odsto praćeno je paradokasalnom smanjenom prodajom i to od 20 odsto u odnosu na juli prethodne godine.

Ali, Pariz će prema ocjeni stručnjaka za nekretnine i dalje ostati eksluzivna lokacija, jer najbogatiji zbog nesigurnosti na finansijskim tržištima i dalje najradije ulažu u kupovinu luksuznih nekretnina.

Broj odobrenih stambenih kredita stagnira sa tendencijom pada u septembru, približavajući se rekordno lošem nivou iz novembra 2010. Socijalistička vlada aktuelnog francuskog predsjednika Fransoa Olanda zabrinuta zbog trenutne situacije na tržištu nekretnina pokušava da popravi postojeće stanje podržavajući program izgradnje socijalnih stanova i nudeći po niskim cijenama državno zemljište za izgradnju. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *