Obije ponude za drugi blok TE Pljevlja ispod 300 miliona

Dodajte komentar

China Group dostavila Ministarstvu ekonomije dvije ponude za izgradnju Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja. Kako sazanjemo, obije vrijede manje od 300 miliona dolara, a Vlada priželjkuje da će novac da vraća od prodaje struje.

China Group dostavila je Ministarstvu ekonomije ponudu za izgradnju Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja.

Ponuda sadrži prijedlog tehničkog rješenja za dvije opcije, jedna je instalisane snage 220 megavata a druga 300, dok je predviđena vrijednost investicije znatno povoljnija od prvobitne procjene, navodi se u saopštenju.

Kako saznajemo u Ministarstvu ekonomije, vrijednost obije ponude je ispod 300 miliona dolara ali Vlada ima svog favorita.

Oni, naime, priželjkuju da se uloženi novac vraća od prodaje struje proizvedenoj u Termoelektrani. Konačna odluka zavisiće i od kamatnih stopa. U Vladi smatraju da bi bilo najbolje da China Group gradi objekat a da se za ostalo kreditno zaduži Elektroprivreda koja će, prema toj računici, da zaradi od prodaje proizvedene struje. Zato je i Elektroprivredi na procjenu dostavljeno tehničko rješenje pa će, uz stručnjake u Vladi, da od dvije ponude, izaberu bolju.

antenam.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *