Dan: Telekom oslobodio bivše direktore čuvanja poslovne tajne

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom oslobodio je juče čuvanja poslovne tajne bivše direktore Olega Obradovića, Milana Perovića i Miodraga Ivanovića, koji su odmah nakon toga dobili poziv anketnog odbora za prikupljanje činjenica i informacija o korupciji u privatizaciji Telekoma da svjedoče u četvrtak, objavio je dnevni list Dan.

-Dostavili smo odgovor anketnom odboru, kojim bivše rukovodstvo kompanije  oslobađamo obaveze čuvanja državne tajne, u vezi sa predmetom rada parlamentarnog odbora- kazala je portparolka kompanije Jelena Radonjić.

Trojica bivših direktora Telekoma su prošle sedmice članovima anketnog odbora pismeno izjavili da ne smiju da govore o poslovanju kompanije zbog klauzule o čuvanju poslovne tajne, koja je bila sastavni dio njihovih ugovora. Oni su naveli da će se ponovo odazvati pozivu odbora ukoliko njihov bivši poslodavac da dozvolu.

Odbor će bivšeg premijera Mila Đukanovića saslušati u petak, dok bi danas trebalo da svjedoče bivši potpredsjednik Savjeta za privatizaciju Veselin Vukotić, nekadašnji predsjednik tenderske komisije Branko Vujović i potpisnik kupoprodajnog ugovora, bivši ministar ekonomije Darko Uskoković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *