Zuckerberg razočaran padom akcija “Fejsbuka”

Dodajte komentar

Vlasnik društvene mreže “Fejsbuk” Mark Zuckerberg izjavio je da je razočaran padom vrijednosti akcija svoje kompanije na berzi, ali je obećao da će popularna mreža zarađivati više novca na mobilnim telefonima, nego na kompjuterima.

Vrijednost akcija “Fejsbuka” opala je skoro za polovinu od kada su u maju ponuđene na berzi.

“Glavno pitanje o kojem svi razmišljaju jeste koliko će dobro ‘Fejsbuk’ poslovati sa mobilnim telefonima u narednih tri do pet godina. Mi prije šest mjeseci bukvalno nismo imali nijedan oglas na mobilnoj platformi”, rekao je Zuckerberg na tehnološkoj konferenciji u San Francisku, prenosi Bi-Bi-Si.

Ranije ove godine “Fejsbuk” je pokrenuo svoje aplikacije za pametne telefone sa “Eplovim” operativnim sistemom “ios” i “Guglovim” “androidom”.

“Oglasi moraju bolje da se integrišu u proizvod za mobilne platforme”, rekao je Zuckerberg .

Njegova ključna poruka bila je da će popularna društvena mreža više da se fokusira na mobilne telefone u smislu unapređenja aplikacija i pronalaženja načina da na njima zarađuje.

Zuckerberg je najavio platformu koja je sličnija klasičnoj televiziji, nego kompjuteru, i koja će biti bolje integrisana u proizvod, umjesto da se na ekranu prikazuje sa strane kao kolona.

On je dodao da će, zahvaljujući tome, korisnici biti interaktivni sa takvim sadržajima, odnosno da će kompanije koje se oglašavaju imati više koristi od upotrebe aplikacije na mobilnom uređaju, nego na laptopu.

“Fejsbuk” je najpopularnija svjetska društvena mreža na internetu, sa 950 miliona korisnika. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *