„Dojče banka“ reže troškove za 4,5 milijardi eura

Dodajte komentar

„Dojče banka“, najveći kreditor u Njemačkoj, saopštila je danas da planira smanjenje troškova tempom od 4,5 milijardi eura godišnje do 2015. godine, umjesto ranije planiranih tri milijarde eura.

Banka nije precizirala na koji će način postići dodatnu uštedu. Krajem jula je objavila da planira otpuštanje 1.900 radnika izvan Njemačke u okviru prethodno najavljenog paketa štednje od tri milijarde eura.

“Srednjoročne ekonomske i regulatorne prognoze su izazovne, pa ćemo morati da postignemo značajno poboljšanje operativnog rada i efikasnosti“, saopštili su direktori „Dojče banke“ Anšu Jain i Jirgen Fičen, prenio je AFP.

Oni su rekli da nije dovoljno prilagođavanje poslovne strategije novim zahtjevima mušterija, nego i da je potrebno osigurati konkurentnost banke na duge staze.

U saopštenju se dodaje da će to biti postignuto „velikim smanjenjem troškova i kompleksnosti poslovanja u narednim godinama“.

Oko 40 odsto uštede biće ostvareno na infrastrukturi, uz ulaganja u novu integrisanu platformu informacionih tehnologija, racionalizovanje regionalnih administrativnih aktivnosti i centralizaciju nabavki.

Banka namjerava da „konsoliduje vlasništvo nad nekretninama prodajom oko 40 odsto svoje imovine“. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *