“Jat” našao kupca?

Dodajte komentar

Malezijska niskotarifna avio-kompanija “Er Azija” kandidat je za kupovinu “Jat ervejza” – saznaju “Novosti”.

Predstavnici ovog loukostera, a koji su već nekoliko dana u Beogradu, u utorak bi trebalo da se sastanu i sa ministrom za saobraćaj Milutinom Mrkonjićem, a i te kako ozbiljne namjere za partnerstvo u “Jatu” predočiće premijeru i predsjedniku Srbije.

Do kraja nedjelje u Vladu Srbije šalju i svoj prijedlog preuzimanja “Jata”. Plan “Er Azije” je da u Beogradu imaju regionalni centar iz kojeg bi se preko Kuala Lumpura letjelo i ka najudaljenijim destinacijama – Japanu i Australiji.

U ovom trenutku je poznato da potencijalni partner nudi nove avione, a njegove reference najbolji su pokazatelj da bi srpska nacionalna avio-kompanija u kratkom roku mogla da postane profitabilna. Po kom modelu bi se obavila kupoprodaja, biće tema pregovora, jer naravno moraju da se ispoštuju i sve procedure predviđene zakonom, što prije svega, znači, raspisivanje tendera.

Naravno, Maležani u ovoj priči imaju svoj interes. Kako saznajemo, njima je potrebna jedna tačka u Evropi u kojoj će sa starog kontinenta prikupljati putnike za Kuala Lumpur i dalje ih prevoziti ka destinacijama na istoku.

Beograd su, kako tvrde, prepoznali kao tu tačku i za prikupljanje putnika iz Evrope potrebna im je avio-kompanija u našem gradu i otuda zainteresovanost za “Jat”.

“Er Azija” saobraća ka 400 destinacija u 25 zemalja i već četvrti put zaredom je proglašena za najbolju loukost kompaniju u svetu. Kako saznaju “Novosti”, kontakt sa “Er Azijom” je uspostavljen preko pilota “Jata”, koji su prve razgovore sa predstavnicima ove malezijske kompanije imali u junu ove godine u Singapuru. Novosti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *