Rasprodati stanovi u Porto Montenegru

Dodajte komentar

Ili je kriza neke zaobišla, ili se za luksuz uvijek nađe novca. To su dva moguća odgovora na pitanje kako se u najatraktivnijoj crnogorskoj marini, Porto Montenegro u Tivtu, stanovi uveliko prodaju i do nevjerovatnih 9.000 eura po kvadratnom metru.

“Mi trenutno raspolažemo sa 125 stanova, rezidencijalnih jedinica od kojih su gotovo svi, na naše zadovoljstvo, prodati. Ostalo je dva ili tri koji su na tržištu, ali koji će vrlo brzo naći svoje kupce”, kazao je Danilo Kalezić iz Porto Montenegra.

“Naš prodajni tim planira da oni budu prodati do kraja sezone, odnosno do kraja avgusta.”

Najskuplji penthaus u jednom od trenutno pet objekata Porto Montenegra prodat je za blizu tri miliona eura.

Kupci su iz svih djelova svijeta, a ono što se osim predivnog pogleda dobije za taj novac je kvalitet i luksuz, čini se – bez kraja.

Novinarka Al Jazeere Milica Marinović, koja je posjetila Porto Montenegro, navodi da je za one koji su za stan na ovoj lokaciji spremni platiti i nekoliko miliona eura “cijena od 150.000 hiljada eura, koliko košta godišnji vez za jahtu dugačku preko 100 metara, prava je sitnica”.

“Svih 250 mjesta u marini zauzeti su, a planira se izgradnja još 380. Investitori se nadaju da će manje cijene veza i gorivo oslobođeno poreza i carina privući jedrilice na crnogorsku obalu”, navodi Marinović.

Zlatna flota

Nezavisno od toga koliko novca neko ima, više nema mesta za parkiranje, jer su svi kapaciteti do daljnjeg popunjeni.

“Paket cijena koje nudimo je više nego konkurentan, u svakom slučaju jeftiniji nego neke druge marine u Sredozemlju, Mediteranu, i to je jedan od razloga zašto se vlasnici brodova odlučuju da budu naši gosti i vezuju na godinu, dvije, pet ili 30, kao što je slučaj sa poznatom Zlatnom flotom, koja je vezala svoje megajahte na 30 godina u Porto Montenegru”, ističe Kalezić.

Od svega, veliku korist ima i opština.

Tako se budžet Tivta od momenta izgradnje marine popeo sa dva na 11 miliona eura, dok je zaposleno između 200 i 1.000 ljudi.

“Porto Montenegro je u ekskluzivnoj zoni. Znači, najveće tarife, najveće stope poreske su upravo u toj zoni i mi godišnje u principu imamo par stotina hiljada eura po objektu u Porto Montenegru”, kazao je predsjednik Opštine Tivat Miodrag Kankaraš.

Porto Montenegro pripada kanadskom biznismenu i milijarderu Peteru Munku, koji je zemlju nekadašnjeg vojnog brodogradilišta kupio od države za više od tri miliona eura i napravio luksuzno naselje i marinu za megajahte.

Izvor: Al Jazeera

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *