FF Bank: Očekuju izlazak iz minusa

Dodajte komentar

First Fajnenšnal benk pripremila je kredite do 10 hiljada eura bez žiranata za penzionere do 75. godine života, saopšteno je iz te banke.

– Kredit je namijenjen svim penzionerima, bez obzira na status klijenta u banci, a iznos pozajmice se kreće od 500 do 10 hiljada eura do 60 mjeseci i kamatnom stopom od 0,9 odsto na mjesečnom nivou. Dodatna pogodnost je što klijenti za vrijeme otplate kredita imaju životno osiguranje koje služi kao obezbjeđenje kredita – navodi se u saopštenju banke.

Novi izvršni direktor banke Predrag Drecun, koji je na tu funkciju došao prije oko dva mjeseca izjavio je da najmanja u sistemu, mora da bude agilna u formiranju ponude za tržište, pa je zato osmišljeno nekoliko novih bankarskih proizvoda.

– Tražnja za kreditima je veoma intenzivna, ali su rizici, nažalost, još uvijek izraženi, tako da ne dolazi do značajnijeg pada kamatne stope, jer bankari vode trku, kako za depozitima, odnosno izvorima finansiranja, tako i za dobrim klijentima koji mogu da vraćaju kredite, ali ni jednih ni drugih nema dovoljno – kazao je Drecun ističući da ta banka ima prednost kada je u pitanju efikasnost odobravanja kredita do 50 hiljada eura, ali i kada su u pitanju cijene u platnom prometu.

Drecun očekuje da će banka ove godine imati pozitivno poslovanje. Banka je od osnivanja 2007. godine u gubitku.

Krediti sa jednom tranšom

Banka je za privredu i građane omogućila Bulit fleks kredite, namijenjene onima koji kredit vraćaju u jednoj tranši na kraju kreditnog perioda, dok u međuvremenu plaćaju kamatu.

– To znači da ako neko uzme 10 hiljada kredita na 24 mjeseca uz kamatu od 14 odsto, mjesečno plaća 117 eura, a glavni dug od 10 hiljada nakon dvije godine. Ukoliko klijent nije kasnio sa otplatom, postoji mogućnost da obnovi kredit – naveli su iz banke.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *