Todorović prodao 200 hiljada akcija Primorja za 1,3 miliona eura

Dodajte komentar

Cetinjanin Milan Todorović, vlasnik kompanije Ćerere iz Trsta, prodao je 200 hiljada akcija kompanije HTP Primorje za 1,315 miliona eura italijanskom osiguravajućem društvu Đenerali, saznaje ,,Dan” iz više izvora.

U blok trgovini Todorović je prodao 7,42 odsto dionica preduzeća sa kastodiu računa Hipotekarne banke po 6,57 eura za akciju. I kupac i prodavac su trgovali preko Hipotekarne banke. 

Todorović je lani skoro u isto vrijeme, tačnije 25. avgusta, prodao 7,4 odsto akcija HTP „Primorja” za 1,12 miliona eura. Tom prilikom akcije HTP-a su porasle 30,8 odsto na 5,62 eura. On je lani u aprilu kupio preko kompanije Ćerere 21,8 odsto akcija Primorja za 1,7 miliona eura. Njegovi poslovni partneri, Mario i Paolo Gorgoni, sa kojima ima udjele u Hipotekarnoj i Podravskoj banci, kupili su ukupno petinu akcija HTP „Primorja” polovinom maja prošle godine za 2,33 miliona eura.

Todoroviću i partnerima akcije je prodala firma „Vapuveks” iz Lugana, čiji je direktor Stefano Zendrini. On je 2010. godine u maju od HLT fonda kupio 39,59 odsto akcija HTP „Primorja” za ukupno 3,38 miliona eura. Trgovinu je u ime fonda obavio Denis Mandić, ortak Vladana Vujovića u menadžment kompaniji Prima, koja upravlja fondom i zbog toga zaradio krivičnu prijavu, koja još nije procesuirana.

Trenutno je Vapuveks vlasnik 19,59 odsto akcija Primorja, dok panamska Kardif global korporejšn ima 18 odsto udjela, a Ćerere 14,4 odsto. Mario i Paolo Gorgoni imaju po 10 odsto akcija u Primorju, zavarovalnica Tr­i­glav, vladnik Lovćen osiguranja, 8,7 odsto, a fondovi Trend i Mig 5,7, odnosno 3,84 procenata udjela u tivatskoj kompaniji.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *