Montecargo milion eura u minusu

Dodajte komentar

Kompanija Montekargo u prvoj polovini godine zabilježila je neto gubitak od 1,06 miliona, dok je u istom periodu prošle imala profit od 643,99 hiljada eura, izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

– Poslovni prihodi kompanije su na kraju juna bili skoro duplo manji nego u istom periodu prošle godine i iznosili su 2,52 miliona, dok su poslovni rashodi smanjeni za deset odsto na 3,51 milion eura – prema izvještaju.

Dugoročne obaveze i rezervisanja kompanije dostigle su 538,13 hiljada, dok su kratkoročne iznosile 5,93 miliona. Ukupna aktiva kompanije je na kraju juna bila 24,06 miliona, što ej za tri odsto manje nego u uporednom periodu.

Većinski vlasnik Montekarga je država sa 85,44 odsto udjela u kompaniji, dok su vlasnici 3,82 odsto dionica skriveni su iza HB Zbirnog kastodi računa 3, a fond Trend ima 2,41 odsto akcija.

Fondu PIO pripada 1,54 odsto udjela u kompaniji, Moneta posjeduje 1,06 odsto, dok ostali dioničari imaju manje od jedan odsto dionica.

Jednini crnogorski operater za prevoz tereta željeznicom osnovan je 2009. godine, a tender za prodaju 87,6 odsto dionica kompanije poništen je u martu 2010. godine, jer se Vlada nije dogovorila sa prvorangiranom rumunskom kompanijom Grampet, zbog nerealnih i neprihvatljivih zahtjeva koje je ta kompanija imala, prema izjavama iz Vlade.

Grampet je tokom pregovora povećao ukupne investicije sa prvobitnih 3,5 miliona na 13.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *