Dell očekuje pad u trećem kvartalu

Dodajte komentar

Proizvođač kompjutera Dell saopštio je da, zbog “neizvjesnog ekonomskog okruženja”, očekuje pad prihoda u trećem kvartalu za dva do pet odsto u odnosu na drugi kvartal.

Treći najveći proizvođač kompjutera na svijetu objavio je da je u drugom kvartalu zabilježio prihod od 14,5 milijardi dolara, što je nešto manje od nivoa koji su očekivali analitičari.

Vrijednost akcija ove kompanije oslabila je za 3,7 odsto poslije objavljivanja ovih podataka, na 11,88 dolara, a na kraju radnog dana na berzi akcije su vrijedile 12,34 dolara.

“Del” je upozorio da će druga polovina godine biti izazovna za prodaju kompjutera, ali je naglasio da je u toku transformacija njegovog poslovanja, prenio je Bi-Bi-Si.

Ova kompanija se u toku posljednjih nekoliko godina više fokusirala na proizvodnju opreme za korporacije, gdje ostvaruje veću zaradu, a manje na kompjutere za pojedinačne korisnike.

“Mi vršimo transformaciju svog poslovanja, ne za ovaj kvartal ili fiskalnu godinu nego da bismo dugoročno ponudili izdiferenciranu vrijednost za klijente”, saopštio je Majkl Del, predsjednik i direktor kompanije. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *