Akcije Applea na rekordnih 644,48 dolara

Dodajte komentar

Akcije Applea danas su na berzi dosegle svoju rekordnu cijenu u trenucima kada se očekuje izbacivanje novih “gadgeta” na tržište.

Appleova akcija se u jednom trenutku prodavala za 644,48 dolara čime je srušila rekord iz aprila. U prva četiri mjeseca dionice su nekoliko puta rušile rekorde da bi se “pomama” investitora smirila tokom maja.No, izbacivanje novog iPhonea, koje se najavljuje za septembar, zajedno sa pričama o manjem iPadu i stalno “šaputanje” o Apple TV-u, je ponovo podiglo cijenu akcije. Juče je trgovanje završilo sa cijenom od 636,54 dolara dok se danas ona još povećala.

Vjeruje se će Apple 12. septembra planira predstavljanje novog smarthphonea. Nove nadogradnje iPhonea će vjerovatno uključiti 4G wireless i veći ekran. IPhone je postao proizvod koji donosi najviše uspjeha Appleu. U tromjesečjima kada Apple predstavi novi iPhone obično kompanija zabilježi i rekordnu prodaju te profit. Prošle godine kada su u prodaju pustili iPhone 4S zabilježili su drugo najprofitabilnije tromjesečje u američkoj korporativnoj istoriji. (seebiz.eu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *