Kraljičina plaža ide na tender

Dodajte komentar

Finalizovane su aktivnosti za pripremu tenderske dokumentacije za zaleđe Kraljičine plaže kod Čanja koje je u vlasništvu opština Bar i Budva. Tender će biti ubrzo raspisan i trajaće 60 dana, izjavio je u Baru ministar finansija Milorad Katnić. U razgovoru sa gradonačelnikom Žarkom Pavićevićem, Katnić je pozdravio rezultate na izgradnji infrastrukture u Baru, akcentujući regionalnu deponiju, puteve i najavljeni sistem za prečišćavanje otpadnih voda.

“Svi ti poslovi su u cilju kvalitetnijeg života, ali, takođe i kvalitetnije turističke ponude i, u krajnjem, dopinose razvoju”, rekao je Katnić.

Gradonačelnik Pavićević je najavio da će tender za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda biti objavljen u narednih 15-20 dana, a da se početak gradnje očekuje u februaru 2013.

“Osim tendera za Kraljičinu plažu, očekujemo i projekte kao što su Maljevik i marina. Bez obzira na ekonomsku krizu u nekoliko narednih godina, Bar bi mogao postati značajna turistička destinacija”, rekao je Pavićević.

Tekući budžet u Baru, dodao je on, realizuje se bolje nego što je planirano, a kapitalni budžet “u nešto manjem obimu”.

 

“Smanjili smo naknade za komunalno uređenje, pogotovo za hotele i proizvodne objekte. Sa jednom slovačkom kompanijom pregovaramo o postrojenju za proizvodnju solarnih panela koja bi Baru donijela novih 60 radnih mjesta.

Dogovorili smo se sa ministrom kako da reprogramiramo obaveze prema državi jer su se stvorili povoljni uslovi da ubuduće redovno izmirujemo sve obaveze i prema državi i prema zaposlenima”, zaključio je Pavićević.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *