Prevoz Fijata bitan posao za CG

Dodajte komentar

Prevoz automobila Fijat 500 L iz Kragujevca preko Luke Bar značajan je posao za Crnu Goru, ocijenio je direktor CG Željezničke infrastrukture Zarija Franović. On je istakao da je ovo bitan posao i za Montekargo, koji prevozi kroz Crnu Goru, kao i Luku Bar.

Prema njegovim riječima, ovo je „dobar, stabilan i dugoročan posao“.

Radi realizacije tog posla, željeznička infrastruktura Crne Gore je u red vožnje uvela šest trasa, na relaciji Kragujevac – Bar – Kragujevac, i organizovala transport, do sada dva probna voza.

Planirano je da do kraja godine idu dva voza sedmično sa po 206 automobila, sa tendencijom povećanja serijske proizvodnje automobila, na nivou od 200.000 godišnje, što bi uslovilo prevoz od dvanaest vozova nedjeljno, ističe Željeznička infrastruktura Crne Gore.

Početku transporta prethodio je čitav set tehničkih priprema, od važnosti za uspješnu realizaciju ovog izuzetno značajnog posla, koji se sa pravom može nazvati poslom decenije, budući da predstavlja zajednički projekat Željeznica Srbije, Željezničke infrastrukture Crne Gore, Monte karga i Luke Bar, dodaje se u saopštenju.

“Iskreno se nadamo da će realizacija posla sa grupom Grimaldi iz Napulja, koja važi za najvećeg logističkog operatera za Fabriku automobila Fijat, donijeti velike mogućnosti za razvoj Crne Gore, u prvom redu za Željeznicu Crne Gore i za Luku Bar, koje su u ovom momentu iskorištene ispod svojih kapaciteta, a važan su osnov privrednog razvoja zemlje“, podvlači Željeznička infrastruktura Crne Gore.  (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *