Nakon Ibice i Sardinije najviše privatnih VIP letova za Tivat

Dodajte komentar

Italijanska filijala kompanije AirPartner nedavno je saopštila da njihovi VIP klijenti ove godine najviše traže privatne letove za Ibicu, Sardiniju i Tivat.

“Vijesti” su pitale ovu kompaniju, specijalizovanu za najam privatnih i čarter aviona širom svijeta, kako to da se Tivat našao među tri najtraženije destinacije za privatne letove iz Italije, tik uz tradicionalne VIP mete kao što su Sardinija i Ibica.

Odgovorni iz PR službe Air Partner Italija saopštili su da je i za njih bila iznenađujuća potražnja za Crnom Gorom, te da je ovo prva godina da bilježe ovakav trend.

Iz kompanije nijesu bili u mogućnosti da preciziraju da li povećano interesovanje za let privatnim avionom do Crne Gore ima veze sa Porto Montenegrom, kao ni da preciziraju koliko letova su obavili ka Crnoj Gori.

Prema objašnjenju PR menadžerke kompanije, ove podatke, kao ni podatke o strukturi gostiju, nije moguće objaviti jer se tiču privatnosti njihovih klijenata.

Iz PR kancelarije Air Partner Italia precizirali su, međutim, da su u pitanju bili isključivo privatni letovi, sa polascima iz gradova širom Italije, kao i da Air Partner Italia na godišnjem nivou obavi ukupno oko 2.000 letova, računajući sve destinacije, kako unutar same Italije, tako i prema drugim državama sa polaskom iz Italije.

Govoreći o Tivtu, Olbiji na Sardiniji i Ibici, menadžer italijanske filijale Air Partner Alesio Altamura rekao je da se radi “o mediteranskim destinacijama koje cijeni klijentela sa visokim prohtjevima”.

Više italijanskih medija i turističkih portala prenijelo je ovu informaciju, navodeći da se radi o destinacijama koje su “tendencija za ljeto 2012” među VIP turistima.

Airpartner je kompanija sa sjedištem u Londonu, osnovana 1961. godine. Raspolaže sa 23 predstavništva u 10 država svijeta u Evropi, Americi, Aziji i na Srednjem Istoku.

Osnovna aktivnost kompanije je najam aviona za privatne i čarter letove. Kompanija je prošle godine imala je promet od 322 miliona eura, od čega je 14 odsto prihoda od najma privatnih letova. (vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *