KHOV zabranila odlučivanje o likvidaciji fonda Trend

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti je na sjednici od 26.07.2012. godine donijela rješenje o nalaganju otklanjanja nezakonitosti vezanih za organizovanje i održavanje Vanredne skupštine akcionara Fonda zajedničkog ulaganja TREND a.d. sazvane za 22.08.2012. godine.

KHOV je ovim rješenjem zabranila Nadzornom odboru fonda Trend da Skupštini akcionara predloži na razmatranje i usvajanje: odluke o dobrovoljnoj likvidaciji fonda i odluke o imenovanju likvidatora fonda.

Nadzornom odboru je naloženo da pomenute odluke skine sa dnevnog reda  Vanredne skupštine akcionara kao i da objavi obavještenje o otkazivanju Skupštine akcionara Fonda sa predloženim dnevnim redom.

U obrazloženju Rješenja se navodi da je Fond Trend bio dužan izvršiti transformaciju fonda u skladu sa novim Zakonom o investicionim fondovima, prije nego je donešena odluka Nadzornog odbora o sazivanju Skupštine akcionara Fonda za 22.08.2012. godine, a da se Fond nije transformisao u skladu sa ovim zakonom, te po ocjeni Komisije nijesu ispunjeni uslovi da se Fond likvidira u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima prije ispunjenja dužnosti transformacije.

Integralnu verziju Rješenja KHOV možete pogledati ovdje.

Bankar.me

Vezani članci: Gazda TREND-a postigao dogovor sa manjinskim vlasnicima o likvidaciji fonda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *